Guide til den moderne jul 2021

Julepynt 2021 - Den store juleguide 2021

Guide til den moderne jul 2021

Den store juletid er over os, og i de fleste hjem har julehjerterne, nissehuerne og juletræerne indtaget husets rum.

Når vi tænker på 2021 som år, vil de fleste nok tænke corona. Men 2021 har som de sidste mange år været præget af forskellige debatter, der former de trends, vi bliver præget af. Vi har taget et kig på de trends, der præger julen i år, og vi ser på, hvad der en den moderne jul i år 2021.

Vi giver også vores bud på julepynt i stil med den moderne jul 2021. Du finder vores forslag sidst i dette indlæg.

Genbrugens år – Julepyntet skal bruges igen og igen

En af de helt store trends, vi ser, er den stigende andel af genbrug i vores dagligdag. Og nu ser vi det altså også i vores højtider. Det er moderne som aldrig før at genbruge. De ting, vi bruger, skal i stigende grad kunne bruges igen og igen i mange år frem. Og det typiske engangsprodukt, der ryger direkte i skraldespanden, når vi er færdige med det, mister sin plads i vores indkøb. Og her er julepynten altså heller ingen undtagelse. Og så er det en billig måde at pynte til jul på, hvis pyntet kan bruges igen og igen.

Lysestager, f.eks. til fyrfadslys, eller glas- og keramik-figurer er gode bud på flot julepynt, der kan bruges igen og igen. Måske du også har en samling af julekugler, du har samlet i løbet af årene.

Mindre plast – Ind med alternative materiale med høj levetid

Foruden at vores ting i stigende grad skal kunne bruges flere gang end tidligere, bliver andelen af plast i vores indkøb mindre. Plast har i mange år været et billigt materiale, specielt til julepynt. Der findes dog i dag meget flot julepynt i alternative materialer som glas, keramik, træ eller lignende.

Egentlig går det også meget godt i spænd med vores trend om at bruge ting igen og igen, at vi bruger alternative materialer, da dette ofte har længere levetid end plastik.

Julens farve – Året for varme naturfarver

I 2021 er julens farve mørkegrøn, der komplimenteres flot med den hvide tallerken eller de varme, brunlige farver fra f.eks. grankogler. Der er samtidig skruet ned for den traditionelle julerød, vi normalt kender. Det er i stigende grad de bløde og varme naturfarver, der kendetegner dette års moderne jul.

Ikke mindst gør natur-pynt også sit indtog, f.eks. i form af den førnævnte grankogle. Eller i form af pyntegran eller bark, der begge går helt perfekt til den mørkegrønne nuance. Så du kan med fordel tage en gåtur i skoven med familien og samle lidt naturpynt. Vi vil dog anbefale, at du venter mindst et par dage før, du tager det med indenfor. Læg det et lunt sted, f.eks. i skuret eller i kælderen inden, du tager det med ind i huset. På den måde får tingene lov at tørre, og du undgår at få for mange små dyr med ind. Men husk, at når du tager ting fra naturen med ind, kan små dyr og insekter ikke altid undgås.

Det at inddrage naturlige farver og ikke mindst elementer direkte fra naturen går i spænd med de førnævnte elementer i den moderne jul 2021.

Opsummering af den moderne jul 2021:

  1. Genbrug
    • Vores julepynt skal kunne bruges igen og igen
  2. Mindre plast
    • Når der skal købes julepynt, så gå efter alternativer til plasten (f.eks. glas eller keramik).
  3. Natur
    • Naturen og dens vinterfarver præger stilen for julen i år 2021.

Guide til julepynt

Vi har samlet et par af vores bedste bud på glaskunst som julepynt. Perfekt i stil med den moderne jul 2021

Juletræ, stor (Grøn) - Hejslet Design

Juletræ til fyrfadslys – Det moderne valg

Vores juletræ med lysholder til fyrfadslys er en godt bud på et design til den moderne jul i år 2021 fra Hejslet Design. Denne lysestage har grønne og mørkegrønne nuancer, og den kan selvfølgelig bruges år efter år. Juletræet findes også i en hvid farve, som passer godt med den årets julefarve, mørkegrøn.

Sæt et lys i lysestagen og se det smukke skær fra flammen, der skinner igennem det grønlige glas.

Findes i flere farver og størrelser, så den passer til dit hjem.

Engel til fyrfadslys PAR (Hvid) - Hejslet Design

Engel til fyrfadslys – Det hvide element

Vores engel til fyrfadslys har en smuk hvid farve med små skær af sølv. Det neutrale design går perfekt til det mørkegrønne og de brunlige naturfarver fra grankogler.

Denne lysestage har plads til et stearinlys, der vil stå bagved den hvide engel. Tænd lyset og se det flotte skær fra flammen lyse englen op.

Placer englen netop der, hvor du har lyst. Og lad det neutrale design bidrage til en smuk juleudsmykning i dit hjem.

Tandstikhus (Hvid) - Håndlavet glaskunst fra Hejslet Design

Tandstikhus – Den moderne klassiker

Tandstikhuset fra Hejslet Design er et af de mest populære design til julebordet. Det sjove og praktiske design med plads til tandstikker, er en flot detalje på både det opdækkede festbord eller til hverdag.

Tandstikhusene er det alternative julepynt. Huset findes i mange forskellige farver, så det kan tilpasses netop dit hjem.

Hjem » Guide til den moderne jul 2021

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Indkøbskurv