Hvad er en god værtindegave?

Værtindegave - Hejslet Design

Få inspiration til en god værtindegave – hvad skal du give og hvornår giver man overhovedet en værtindegave?

Du kender det formentlig allerede! Du er inviteret til middag hos nogle venner. De forbereder den helt store aften med god mad og godt selskab, og du vil gerne sig tak. Men hvordan gør du det?

I Danmark er det meget almindeligt at medbringe en mindre gave til værten/værtinden af det arrangement, man er inviteret med til. Gaven symbolisere vores taknemmelighed for at være blevet inviteret med til arrangementet – selv til små, uformelle besøg hos gode venner.

Værtindegaver bliver i dag også mere og mere personlige. Så selvom en blomsterbuket bestemt er et godt bud, kan du få gode og personlige gaver til værten/værtinden for de samme penge. Så uanset om de kender værten godt eller det måske er første gang i mødes, giver en personlig gave et godt indtryk.

Hvordan finder jeg den rigtige værtindegave?

Mange tror fejlagtigt, at værtindegaver kun er noget man giver til kvindelige værter. Den myte vil vi gerne have aflivet allerede nu! For en værtindegave (trods navnet) er en gestus til enten værten, værtinden eller værterne. Men det er selvfølgelig helt korrekt, at den gode værtindegave afhænger af modtageren. Så den traditionelle blomsterbuket er typisk meget populær hos svigermor, mens svigerfar er mindre begejstret (eller omvendt). Pointen er, at gaven selvfølgelig skal vælges til modtageren/modtagerne.

At gaven skal være personlig behøver ikke at betyde, at du skal kende værtens musiksmag, yndligsfarve eller noget helt tredje. I langt de fleste tilfælde handler det om, at du har en tanke bag dit valg af gave. Og i takt med, at du lærer mere og mere om værten, bliver dine værtindegaver kun endnu bedre.

Lyder det dyrt? Det behøver det skam slet ikke at være! Faktisk skal det helst ikke være dyrt, da dette kan have en negativ effekt hos modtageren. Det skal derfor ikke være en hemmelighed, at det svære ved værtindegaver er at holde dem på et passende pris-niveau. En god tommelfinger-regel er at holde budgettet til prisen for en buket blomster. I runde tal vil det være maks kr. 300.

Hos Hejslet Design finder du et bredt udvalg af glaskunst, perfekt til en personlig værtindegaver. Vores glaskunst findes i forskellige farver og stil, så det får det personlige præg. Vi har listet et par bud på en værtindegave herunder, hvis du har brug for inspiration.

Tandstikhus (Orange) - Hejslet Design

Tandstikhus – den sikre vinder

Tandstikhuset fra Hejslet Design er en af vores mest sikre værtindegave – uanset om du kender værten godt eller det er første gang.

Dette stykke glaskunst er et sjovt og praktisk design, som de fleste kan bruge, når de dækker bord. Designet er unikt, og det egner sig derfor især som en værtindegave. De findes i mange forskellige farver, så du kan vælge neutrale farve, hvis du ikke kender værtens hjem.

Stor margueritte (Hvid) - Hejslet Design

Marguerit til fyrfadslys – det klassiske design

Marguerit til fyrfadslys fra Hejslet Design er et af de mest klassiske glaskunst-design, du finder på vores side.

Margueritten er praktisk, da den fungerer som en fyrfadsstage. Samtidig er det neutrale design velegnet til de fleste hjem, så en god gave uanset om du kender værtens hjem. Margueritten er især egnet til at stå i vindueskarmen eller på kommoden med et tændt stearinlys.

Den personlig værtindegave

Som vi efterhånden har nævnt et par gange tidligere, er det personlige præg afgørende for en god værtindegave – eller gaver generelt. I takt med at du lærer værten bedre og bedre at kende, eller måske i allerede kender hinanden godt, kender du mere til modtagerens ønsker. I så fald kan produkter fremstillet special til modtageren være den helt rigtige løsning for dig. Her er især glaskunst velegnet.

Hos Hejslet Design laver vi glaskunst efter dit ønske og behov – perfekt som den helt personlige værtindegave. Alle vores specialopgaver laves specifikt til dig, men har du brug for lidt inspiration, kan du se nogle af vores tidligere opgaver herunder.

Brug for mere hjælp?

Hejslet Design er dit lokale glasværksted med håndlavet glaskunst til ethvert hjem. Vi tilbyder et stort udvalg af glaskunst på vores webshop samt laver glaskunst efter netop dit ønske.

Vi står altid til rådighed for uforpligtende råd og vejledning. Så leder du efter en værtindegave, hjælper vi dig gerne med at finde den rette løsning. Skriv direkte til os her på siden eller find flere kontaktoplysninger her.

Hjem » Hvad er en god værtindegave?

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Indkøbskurv